Kezdőlap    Versenyek  Versenyek


Versenyek
 
Büki tantárgyi verseny
2015-04-26

Március 30-án délután rendezték meg a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolában az alsó tagozatos tantárgyi versenyt.

Jól szerepeltek gyerkőceink, a középmezőny felső felén, de a legügyesebb Csánits Erik 3.b osztályos tanuló volt, aki a matematika versenyen I. helyezést ért el.

[Bővebben]
"Óperenciás" meseillusztrációs rajzpályázat
2015-03-23

A pályázat témája: A magyar népmesék és népszokások világának képi megjelenítése a könyvillusztráció műfajának megfelelően.

[Bővebben]
Tolnay S. Ált. Isk. versillusztrációs rajzpályázat
2015-03-22

Nagy Bandó András, Devecseri László, Balogh József versei alapján illusztráció készítése volt a feladat. A járás iskolái számára írták ki a vesenyt.

[Bővebben]
"Olvass velünk!" országos tanulmányi verseny
2015-03-21

Az előkelő 5. helyet szerezte meg az „Olvass velünk!"országos tanulmányi versenyen iskolánk „Kis Göncöl mínusz négy" nevű csapata (Farkas Alexandra Anna, Kádár Klaudia Rozália, Vlasich Zsófia). A 7.a osztályos lányok (felkészítőjük: Margó néni) 62 nevező között érték el ezt a szép eredményt.

[Bővebben]
Városi Művészeti Szemle
2015-03-21

Március első napjaiban zajlott a Jurisics-vár Műv. Központ által hagyományosan rendezett Városi Művészeti Szemle a vár lovagtermében. A szakmai zsűri előtt vers, próza, ének, hangszeres zene és tánc kategóriában mutatkoztak be a legtehetségesebbek.

Színvonalas produkciókat láthatott és hallhattunk, amelyeket a zsűri az alábbiak szerint értékelt:

[Bővebben]
Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny
2015-03-21

Jól teljesítettek felsős tanulóink a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai döntőjében.

Február 26-án a 14 órai kezdettel került sor a Nyugat-magyarországi Egyetem Pedagógiai Központ által eljuttatott központi feladatlapok, illetve a tollbamondás megíratására

[Bővebben]
Zrínyi-H Multimédia informatika versemy
2015-03-15

A Zrínyi Ilona Általános Iskola Szombathelyen idén harmadik alkalommal rendezte meg 5-6. osztályosok számára a Zrínyi-H Multimédia informatika versenyt 2015. február 24-én. Minden nevező iskolából két tanuló indulhatott, akik egyéniben és csapatban is versenyeznek. Iskolánkban egy házi versenyt szerveztünk az érdeklődő 6. osztályosok számára, amelyen Horváth Ákos 6.a és Décsi Marcell 6.b tanulók bizonyultak a legügyesebbeknek.

 

 

[Bővebben]
Iskolai Művészeti Szemle
2015-03-21

A tavasz közeledtét jelzi, hogy zajlanak a Művészeti Szemle előzetes válogatói.

2015. február 23-án rendeztük a Művészeti Szemle iskolai döntőjét. Vers, próza és ének kategóriában 22 produkciót hallhattunk. Tavaszt köszöntő versek, színes, változatos témájú történetek, mai sláger és vidám vadászdalok hangzottak el. A jó hangulatú előadásra nemcsak a szereplők iskolatársai, felkészítői, hanem szülők, hozzátartozók is kíváncsiak voltak.

[Bővebben]
Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny
2015-02-05

Az idei évben is nagy izgalommal várták diákjaink a német nemzetiségi vers- és prózamondó versenyt. Az iskolai fordulóra 2014. november 4-én került sor, amelyre 31 diák készült fel a kötelező versből, 20 alsó tagozatos és 11 felső tagozatos. Valamennyien magabiztosan, bátran, szöveghűen adták elő a kategóriájukhoz tartozó verset, miközben ügyeltek a hangsúlyozásra és a németes kiejtésre is. Így ezúttal is igaz volt, hogy a zsűri munkája nem könnyű. A szombathelyi megyei fordulóra a következő diákok jutottak tovább:

[Bővebben]
Karácsonyi versmondó verseny
2014-12-20

Négy korcsoportban 12 tanuló képviselte iskolánkat 2014. december 10-én a Bersek József Általános Iskola hagyományos KARÁCSONYI VERSMONDÓ VERSENYÉN.

Egy kötelező és egy karácsonyi hangulatot idéző, szabadon választott verset mondtak el a gyerekek a szakmai zsűri, az érdeklődő szülők, nagyszülők és pedagógusok előtt.

 

[Bővebben]
Így látom én
2014-12-05

Vas megyei Család, Esélyteremtési Önkéntes Ház által kiírt razpályázat.

Szabó Katalin díjazott.

Felkészítő: Vértes Ildikó

[Bővebben]
Kreatív Rajzpályázat Egészség- kontra káros szenvedélyek
2014-12-05

Az Oladi Általános Iskola Középiskola és Szakiskola által kiírt megyei rajzpályázat.

Németh Anna II. hely, Kovács Róza díjazott.

Felkészítő: Vértes Ildikó

[Bővebben]
Karácsonyi versmondó verseny
2014-12-02

December 1-jén délután zsúfolásig megtelt a legnagyobb osztálytermünk. Versmondáshoz gyülekeztek kicsik és nagyok szüleikkel, pedagógusaikkal együtt. Öröm volt látni az ünneplőbe öltözött, izgalommal készülődő gyerekeket.

Az alsóbb osztályosoknál 38, a felsősöknél 19 tanuló jutott be az iskolai fordulóra. (A legtöbb osztályban előzetesen válogatót tartottak a jelentkezők nagy száma miatt.)

[Bővebben]
Éltető Mesék Mesemondó Verseny
2014-11-16

2014. november 14-én a kőszegi SOS-gyermekfalu nagytermében 13. alkalommal került sor az „ÉLTETŐ MESÉK" elnevezésű mesemondó versenyre.

Az alsósok között Piskor Dorina 3.helyezett lett Móra Ferenc: A világ vándora c. történettel, a felső tagozatosok mezőnyében Kovács Róza 1. helyezést ért el A bolond falu című magyar népmesével.

[Bővebben]
Könyvmoly-Galaxis
2014-10-23

A Városi Könyvtárban 2014. 10. 15-én rendezték meg az alsó tagozatosoknak, 16-án a felsősöknek a Könyvmoly-Galaxis című akadályversenyt.

Az előzetes feladatok és a Galaxis kisbolygóin szerzett pontszámokkal a 2.a osztály Furfangosok csapata első helyezést ért el kategóriájában. A 3.a -Emil barátai- és az5.a osztály -A négy teknős csapata - a harmadik helyezésnek örülhetett , a 6.a „Könyvny

[Bővebben]
Firefox vagy Google Chrome böngészőkre optimalizálva!